turkish music

turkish music
turkish music

Още за Турция

Още за Турция

Новини ОТ и ЗА Турция:
.
Моята страст- Турция,най-доброто от Турция:
.
Вкусните гозби,турските гозби:
.
Turkish music
.
Турски книги,книги за Турция:

The voice of minare/Гласът на Минарето

събота, 17 януари 2009 г.

Моята лична преценка е, че досега концертът ми в “Олимпия” е най-емоционалният в моята кариера


Лили Иванова: За миг намразих България

“Моята лична преценка е, че досега концертът ми в “Олимпия” е най-емоционалният в моята кариера. В него имаше особена магия, атмосфера, вълнение. Това може би се дължеше на излъчването на залата. То не е случайно. Никога не съм се усещала по този начин, по който се усещах от самото влизане в “Олимпия”- това е част от емоционалното интервю на Лили Иванова за в.”Стандарт”, което примата е дала след завръщането си от Франция.

На 7 януари тя изнесе концерт в престижната парижка зала, а разказите на очевидци за събитието бяха доста противоречиви. Според едни, Лили е пяла на плейбек и това проличало при едно нейно падане на сцената, при което тя спряла да си отваря устата, но песента продължила. Други твърдяха из пресата, че залата била полупразна, а интересът към концерта почти нулев. От трета страна пък, хора пътували с примата ни до Франция, обясняват как на летището тълпи от фенове чакали певицата за автографи, а легендарната “Олимпия” се пръскала по шевовете. Срещу нападките поп звездата реагирала остро и дори признава пред вестника: “Нека ми простят сънародниците ми, които обичам с цялото си сърце, като стъпих на българска земя, като прочетох какво пише за мен, за миг намразих България. Само за миг”.

След това примата ни припомня, че е първата българска певица, пяла някога в “Олимпия” и затова говорят архивите от 1988 година, където всичко е описано. “Там досега не е стъпвало не само българско краче, а изобщо изпълнител от соцлагера“, казва още във въпросното интервю тя и добавя: ”Видях, че тук много се коментира падането ми. Исках да отстъпя една-две крачки назад, без да искам, настъпих крачето на стойката, която държи един от микрофоните, загубих равновесие и паднах. Станах веднага, без въобще да прекъсна пеенето си“.

Лили Иванова споделя още, че иска нейната публика и тук да може да се забавлява по този начин, както сънародниците ни във Франция. Да изразява емоциите си, да има самочувствие и да бъде свободна. Да не позволява да бъде лъгана и манипулирана.
“Защо не се гордеем, когато българин постигне успех в която и да е област? Защо той не получава необходимото уважение? Смятам, че не се работи, за да се повдигне духът на тази нация. Французите ме попитаха къде са цветята от президента, премиера, министъра на културата. Защото спокойно мога да кажа: България беше в “Олимпия”, завършва тя.

всекиден,петък, 16 януари 2009

Няма коментари:

MÜZIK TÜRLERINE GÖRE KATEGORILER